Aanbod

Afhankelijk van de hulpvraag, leeftijd en persoonlijke voorkeur van het kind, jongeren of gezin, stem ik het therapieaanbod hierop af. Samen gaan we op zoek naar wat werkt voor jou. Verschillende therapievormen kunnen gecombineerd worden. 

Ervaringsgerichte therapie

Met ervaringsgerichte therapie zetten we onze eigen ervaring in om tot groei en inzicht te komen. Ervaringsgericht werken kan op verschillende manieren. Eén manier is alvast het inzetten van therapiedieren. Werken met een therapiedier is laagdrempelig en zorgt ervoor dat kinderen en jongeren zich durven openstellen voor hun ervaringen om hier uit te leren en te groeien.

Gesprekstherapie 

Gesprektherapie is een eerder overkoepelende techniek waarbij we via een gesprek en gerichte vragen tot inzicht, oplossingen, heling en groei trachten te komen. Het is geschikt voor oudere kinderen, jongeren en uiteraard volwassenen. Gesprekstherapie wordt vaak aangevuld met andere therapievormen.  

Speltherapie 

Spel is een natuurlijke vorm van expressie voor kinderen, om die reden is speltherapie een ideale werkvorm. Via een veilige en laagdrempelige manier gaan we op zoek naar wat nog niet onder woorden kan worden gebracht. Er is heel wat speelgoed voor handen: Playmobil, speelgoeddieren, een zandtafel, keuken, verkleedkleren,...  

Gedragstherapie 

Via cognitieve gedragstherapie proberen we onze manier van denken te beïnvloeden opdat we ons beter gaan voelen en daardoor anders gedragen. Deze vorm van therapie kan ingezet worden bij angsten, perfectionisme,... 

Creatieve therapie 

Tijdens een creatieve therapiesessie gaan we aan de slag met verschillende materialen. We knutselen, tekenen, gebruiken klei, hout, planten, ... en alle andere materialen die tonen wat er in onze binnenwereld schuilt.

Wanneer woorden tekortschieten, is dit een mooie manier om deze gevoelens te exploreren en te verduidelijken. Deze manier van werken kan toegepast worden bij alle leeftijdsgroepen.  

Psycho-educatie

Voor kinderen en jongeren met een diagnose en de ouders, is psycho-educatie bijzonder waardevol. Een diagnose kan helpend zijn, maar vaak zijn er nog heel wat vragen. Via psycho-educatie verduidelijken we wat er net aan de hand is. Want wat is dat eigenlijk ADHD of autisme? Waarom moet je net medicatie nemen? Waarom word je zo snel boos? En vooral ook, wat kan er helpen? Wat kan jij doen, wat kan je omgeving doen? Psycho-educatie zorgt voor meer inzicht en begrip. Het zorgt er ook voor dat het kind/jongere en de omgeving beter op elkaar kunnen inspelen.

Privacy - Algemene voorwaarden - Alle rechten voorbehouden 2023 

Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.